Njujorška kultna Chrysler zgrada prodaje se Great NEWS 2020

Chrysler zgrada
Chrylser Zgrada

Jedan od najprepoznatljivijih tornjeva u New Yorku, Chrysler Building ( Chrysler Zgrada ) , stavljen je na prodaju, a oko njegove buduće upotrebe lebde pitanja. Soliter prodaju sadašnji vlasnici, Abu Dhabi Investment Council (suvereni fond Ujedinjenih Arapskih Emirata), koji ga je kupio za 800 miliona dolara 2008. godine.

Zgrada, koja je dovršena 1930. godine, poznata je po svojim klasičnim art deco znamenitostima, najistaknutijoj terasastoj kruni; enterijeri su takođe zadržali velik deo svog izvornog dizajna, sa svojim užarenim crvenim granitnim zidovima i freskama koje slave zlatno doba prevoza. Izgrađena je kada je automobilska kompanija Chrysler bila na vrhuncu, a kao sedište služila je do sredine 1950-ih. Gargoyles su na 31. spratu nalik na ukrase Chryslerove kapuljače.

Soliter je bio najviši na svetu u trenutku završetka, da bi ga 11 meseci kasnije nadmašio njegov sused Empire State Building. To je i dalje najviša ciglana zgrada na svetu s čeličnim nosačima. Tražena cena trenutno nije poznata; Priča se da Amazon pregovara o zakupu dela prostora, a bilo je i nekih predloga da bi se delovi zgrade mogli koristiti za stambene jedinice.

Chrylser zgrada, New York

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Novosti

Katarina Vučetić

Urednik beohost magazina

Ostale objave

SVE ZA NEKRETNINE POD JEDNIM KROVOM

NAŠ TIM JE PRERASTAO IZ STARTUP-A U STABILNOG PARTNERA SA VELIKIM ISKUSTVOM NA TRŽIŠTU NEKRETNINA. BILO DA JE U PITANJU PRODAJA, IZANAJMLJIVANJE ILI SARADNJA SA NAMA POVODOM POMOĆI PRI DNEVNOM IZDAVANJU, BEOHOST VAM NUDI REŠENJA ZA SVE PROBLEME NA OVOM TRŽIŠTU.

Sekcije

novosti

© 2019 -2020 BeoHost® je registrovani zastitni znak BeoHost d.o.o u Republici Srbiji, Evropskoj uniji i raznim ostalim juristikcijama.Sva prava zadrzana.

Designed by Adam Ignjatovic and Elementor