Na prodaju je super plutajuća kuća nadahnutom James Bondom 007

Plutajuća Kuća

Nazvana Anthenea, ova plutajuća kuća potpuno je održiva, sposobna izdržati ciklone, a ima stakleno dno i krovnu šipku.

U ranom filmu o Jamesu Bondu Špijun koji me voleo, negativac, brodski magnat Karl Stromberg, živi u jazbini podmornice Atlantis koja pluta uz obalu Sardinije, što je mnogima potaknulo maštu o životu koji spokojno klepeće na okeanskim talasima. Francuski arhitekta Jean-Michel Ducancelle, koji je film voleo još u detinjstvu, ostvario je tu maštu, pretočivši svoju viziju bondovskog akcionog života u potpuno funkcionalan ekološki dom. Inspirisan takođe postmodernom Pierre Cardin Palais Bulles u Francuskoj, konačna građevina je prostor poput kupole s povijenim prozorima i staklenim dnom koji omogućuje podvodni pogled.

U razgovoru za The Hollywood Reporter, Jean-Michel rekao je „Privukla me priča o ovom čoveku koji se odriče svega da bi živeo pod morem i gradi ovaj prostor u obliku hobotnice koji je u kontaktu s florom i faunom okeana. Na kraju filma, kada vidite Bonda i “Bond devojku” u izvanrednom plutajućem tanjiru – pa, to je bio početak Anthenee. “

Anthenea ima solarne panele koji pokrivaju celu strukturu stakloplastike i prema Jean-Michelu, ne oslanja se na električnu energiju, plin ili vodu da bi je napajali. Arhitekti je trebalo 15 godina i pet prototipa da dođu do konačnog projekta, koji ima podvodnu kuhinju s podmorskim prozorima i krovnom trakom. Krov se otvori, tako da uz večernje piće možete uživati u kružnim pogledima na zalazak sunca. Pre okončanja radova, Jean-Michel je mislio da će građevina postati hotelski apartman ili slično, ali umesto toga odlučio je prodati objekat kao kuću kako bi svoju viziju održivog života podelio sa širom publikom. Na tržištu je I prodaje se za 480.000 USD.

Pierreu Cardinu toliko se svidela ideja o Anthenei da je kupio udeo u kompaniji i pomogao u dizajniranju enterijera koji su u potpunosti izrađeni od održivih materijala. U dnevnoj sobi nalazi se zakrivljeni nameštaj prekriven voštanim betonom. Krivulje su potpis plutajućeg doma; krevet i kada su takođe kružni, a velik deo nameštaja izrađen je po meri kako bi odgovarao kružnim zidovima. Budući kupci mogu posetiti izložbeni salon Anthenea na obali Francuske ili pričekati filmski festival u Cannesu sledeće godine, gde se jedan navodno pojavljuje.

Plutajuća Kuća, pogledajte slike
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1 thought on “Na prodaju je super plutajuća kuća nadahnutom James Bondom 007”

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Novosti

Katarina Vučetić

Urednik beohost magazina

Ostale objave

SVE ZA NEKRETNINE POD JEDNIM KROVOM

NAŠ TIM JE PRERASTAO IZ STARTUP-A U STABILNOG PARTNERA SA VELIKIM ISKUSTVOM NA TRŽIŠTU NEKRETNINA. BILO DA JE U PITANJU PRODAJA, IZANAJMLJIVANJE ILI SARADNJA SA NAMA POVODOM POMOĆI PRI DNEVNOM IZDAVANJU, BEOHOST VAM NUDI REŠENJA ZA SVE PROBLEME NA OVOM TRŽIŠTU.

Sekcije

novosti

© 2019 -2020 BeoHost® je registrovani zastitni znak BeoHost d.o.o u Republici Srbiji, Evropskoj uniji i raznim ostalim juristikcijama.Sva prava zadrzana.

Designed by Adam Ignjatovic and Elementor