Oscar Wilde prodaje se njegov stan a u Chelseaju, London 2020 Super & New

Oscar Wilde

Ova kuća s istorijom, bivša rezidencija Oscara Wildea u Chelseaju trenutno se prodaje za 1,6 milioun funti.

Stan traži svog novog vlasnika u Londonu

Kuće s istorijom nisu retkost u Londonu, ali ovaj stan koji je upravo izašao na prodaju u Chelseaju ima posebno živopisnu prošlost: on je nekada pripadao autoru Oscar Wildu. Wild je deset godina živeo u kući u ulici Tite i tamo napisao svoju novelu Slika Doriana Graya i dramu Važnost biti ozbiljan.

Kad se Wilde 1885. godine preselio kod supruge Constance Lloyd, ova kuća je bila novogradnja. Ulica Chelsea postala je omiljeno mesto među umetnicima i književnicima. Krajem 19. stoleća tamo su živeli i slikari Frank Miles, James McNeill Whistler i John Singer Sargent.

Kad je Wilde živeo u ulici Tite 16, zauzeo je celu kuću, ali ona je odavno podeljena na stanove. Trenutno se prodaje dvosobni stan u prizemlju, s otvorenom kuhinjom i dnevnim boravkom koji se proteže kroz stakleni nastavak u vrt.

Stan je na popisu Hamptons International-a za 1,6 milion funti.

Pogledajte slike iz Stana u kom je živeo Oscar Wilde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Novosti

Katarina Vučetić

Urednik beohost magazina

Ostale objave

SVE ZA NEKRETNINE POD JEDNIM KROVOM

NAŠ TIM JE PRERASTAO IZ STARTUP-A U STABILNOG PARTNERA SA VELIKIM ISKUSTVOM NA TRŽIŠTU NEKRETNINA. BILO DA JE U PITANJU PRODAJA, IZANAJMLJIVANJE ILI SARADNJA SA NAMA POVODOM POMOĆI PRI DNEVNOM IZDAVANJU, BEOHOST VAM NUDI REŠENJA ZA SVE PROBLEME NA OVOM TRŽIŠTU.

Sekcije

novosti

© 2019 -2020 BeoHost® je registrovani zastitni znak BeoHost d.o.o u Republici Srbiji, Evropskoj uniji i raznim ostalim juristikcijama.Sva prava zadrzana.

Designed by Adam Ignjatovic and Elementor