Njujorška kultna Chrysler zgrada prodaje se Great NEWS 2020

Chrysler zgrada
Chrylser Zgrada

Jedan od najprepoznatljivijih tornjeva u New Yorku, Chrysler Building ( Chrysler Zgrada ) , stavljen je na prodaju, a oko njegove buduće upotrebe lebde pitanja. Soliter prodaju sadašnji vlasnici, Abu Dhabi Investment Council (suvereni fond Ujedinjenih Arapskih Emirata), koji ga je kupio za 800 miliona dolara 2008. godine.

Zgrada, koja je dovršena 1930. godine, poznata je po svojim klasičnim art deco znamenitostima, najistaknutijoj terasastoj kruni; enterijeri su takođe zadržali velik deo svog izvornog dizajna, sa svojim užarenim crvenim granitnim zidovima i freskama koje slave zlatno doba prevoza. Izgrađena je kada je automobilska kompanija Chrysler bila na vrhuncu, a kao sedište služila je do sredine 1950-ih. Gargoyles su na 31. spratu nalik na ukrase Chryslerove kapuljače.

Soliter je bio najviši na svetu u trenutku završetka, da bi ga 11 meseci kasnije nadmašio njegov sused Empire State Building. To je i dalje najviša ciglana zgrada na svetu s čeličnim nosačima. Tražena cena trenutno nije poznata; Priča se da Amazon pregovara o zakupu dela prostora, a bilo je i nekih predloga da bi se delovi zgrade mogli koristiti za stambene jedinice.

Chrylser zgrada, New York

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Novosti

Katarina Vučetić

Urednik beohost magazina

Konsultacije sa našim ekspertima.

Obučeni eksperti, menadzeri i prodajni direktor biće vam na raspolaganju kako bi Vam pomogli da od vašeg Apartmana napravite pravi “Mini Hotel”. 

Priručnik za kupovinu stana.

Priručnik je namenjen svim našim klijentima kako bi se dodatno informisali o celokupnom procesu, bilo
da nas angažuju kao posrednika ili ne, tu smo da pomognemo.

Ostale objave

Prvi House Tour Beohost Tima!

Danas u 20:00h na našem YouTube kanalu možete pogledati prvu epizodu našeg serijala House Tour, gde vam predstavljamo atraktivne kuće na teritoriji Srbije koje prodajemo.