Ukoliko stanari nisu zadovoljni našim radom u prvih 3 meseca, vraćamo novac - bez ikakvih pitanja!

TOP 5 Ideja kako da sredite ulaz zgrade

Autor
Uroš Đaković
Objavljeno
7.3.2023
Vreme čitanja
🕝
3 minuta

Ulaz zgrade odaje sliku o zgradi i ljudima koji žive u njoj. Čak i sam izgled spoljnog ulaza odražava njenu unutrašnjost i stvara u oku posmatrača sliku o cjelokupnom prostoru. Zbog toga je uređenje hodnika i ulaza veoma značajno kako bi naš dom ostavio snažan utisak na svakog posetioca, ali i učinio život stanara zgrade lepšim.

Pored toga, ukoliko ste odlučili da prodate stan u stambenoj zgradi, neuredan i nesređen ulaz može dovesti do toga da potencijalni kupac odustane od kupovine. Iako je potražnja za stanovima u usponu, ponuda je prati, i možda Vaš kupac nađe stan po istoj cijeni u drugoj zgradi, u kojoj stanari vode računa o estetici zajedničkih prostorija.

Odabir rasvjete, izgled ulaznih vrata, dekoracije, su samo neke od stavki koje posebno ostavljaju utisak i na koje treba obratiti pažnju. Pripremili smo za Vas par ideja za renoviranje ulaza koje značajno mogu promieniti enterijer stambene zgrade.

Ulaz zgrade u Beogradu

1. Krečenje ulaza

Ovo je možda jedan od najboljih načina da osvežite zajedničke prostorije stambene zgrade. Osim očiglednih benefita, kao što je kreiranje ugodnog ambijenta i vizuelnog efekta, krečenje često utiče i na odnose između komšija.

Naime, otuđenje je neminovna posledica ubrzanog vremena u kojem živimo. Kroz zajedničke akcije u zgradi, kao što je uređenje hodnika i krečenje, ponovo možemo podići svijest o solidarnosti i zajednici.

Osim ovog socijalnog elementa, vratiće vedrinu i čistoću zgradama koje već dugo godina vode bitku sa vremenom. A sve to na ponos stanara koji su uložili trud i novac da njihov ulaz zasija punim sjajem.

2. Zamena poštanskih sandučića

Nekad je dovoljna mala promena da napravi veliku razliku. Na primer, stari i polomljeni sandučići stvaraju ružnu sliku i biće prva stvar koju će posjetioci zgrade primijetiti.

Ukoliko o Vašem ulazu brine agencija za odrzavanje ulaza, sigurni smo da će ovo biti među prvim predlozima za mini renoviranje ulaza. Na kraju, ovo je malo ulaganje, ali može napraviti značajnu razliku u pogledu estetike enterijera stambene zgrade.

3. Zamena stolarije u ulazu

Vrata i prozori su često simbolično predstavljeni kao čuvari topline doma. Zato je jako bitno da posebnu pažnju obratimo i na brigu o stolariji našeg ulaza.

Sve veći broj skupština stanara se odlučuje za pvc stolariju kada su u pitanju vrata i prozori na zajedničkim prostorijama. Pre svega, reč je o isplativoj opciji koja na duže staze štedi novac iz zajedničkog budžeta. Osim toga, ovo je dugotrajno rješenje i prikladno je za većinu ulaza.

Pvc stolariju je moguće izabrati u raznim bojama i lako se uklapa sa raznim bojama fasada ili betonskim elementima zgrade. Naravno, renoviranje ulaza nije potpuno ukoliko nemate podešen mehanizam za zaključavanje vrata.

Za dodatne savete povodom ovog pitanja, možete kontaktirati i tim Beohost tim koji poseduje bogato iskustvo u ovoj oblasti.

4. Održavanje zelenih površina ispred ulaza

Osim što prema Zakonu o održavanju stambenih zgrada, prostor i zelene površine spadaju u kategoriju zajedničkih delova zgrade, njihovo uređenje ostavlja bolji vizuelni utisak. Pored čišćenja prostora neposredno ispred samog ulaza, u odrzavanje zgrada spada i njegovanje zelenih površina.

To podrazumeva košenje i navodnjavanje travnjaka, orezivanje drveća i žbunja, kao i uklanjanje otpadaka i opalog lišća i grančica. Pored ovih osnovnih stavki koje mogu učiniti prostor ispred Vašeg ulaza lepšim i urednijim, zelene površine oko stambene zgrade su idealno mesto za uzgajanje raznih vrsta cveća. Zato, posadite svoje omiljeno cveće i uživajte u šarenilu i mirisima kojima će odisati prostor oko stambene zgrade u kojoj živite.

Ukoliko jednostavno nemate vremena da se posvetite zalivanju i brizi o vrtu, naša agencija za održavanje ulaza je tu, da Vam olakša i ovaj deo posla.

4. Rasveta

Rasveta je jako bitna za ulaz u samu zgradu. Pre svega bitno je zbog sigurnosti svih stanara a zatim i odaje lepšu sliku ulaza.

Veliki broj stambenih zajednica se opredeljuje za led rasvetu i rasvetu koja se pali i gasi na senzor kako bi se uštedelo na potrošnji a ujedno i osvetlila cela zgrada.

Kako najlakše organizovati renoviranje ulaza

Kao što vidite, nije potrebno puno da biste oplemenili prostor oko samog ulaza i njegov enterijer. Istina, za neke stavke su potrebna određena ulaganja, ali naša agencija je specijalizovana za organizaciju i finansiranje radova ovakvog tipa. Ukoliko se odlučite na uređenje ulaza i zajedničkih prostora zgrade, naš tim je tu da pomogne da udruženim snagama kreiramo prijatan ambijent, u kojem ćete Vi i Vaša porodica rado boraviti.

Newsletter

Ostavi svoj e-mail i budi u toku sa najnovijim aktuelnostima, popustima i novim oglasima.

Priključivanjem na newsletter dobijaćete isključivo Beohost novosti.
Hvala Vam! Uspešno ste se prijavili na Newsletter!
Greška prilikom prijave na Newsletter.